Blog

Flickr do të lejojë fotografët të shesin printime

Flickr do të lejojë fotografët të shesin printime

Flickr po planifikon të lejojë fotografët të shesin printime përmes një dyqani të ri printimi dhe aktualisht po teston funksionin me një listë të vogël të shitësve të miratuar.

Ndërsa fotografët kanë qenë në gjendje të blejnë printimet e tyre përmes Flickr në të kaluarën, tani faqja e internetit do të lejojë fotografë të përzgjedhur të përdorin platformën si një vitrinë për t'i shitur ato kujtdo.

Në fillim, opsioni për të shitur printime përmes Dyqanit të Printimit të Flickr do të jetë i disponueshëm vetëm për disa fotografë që plotësojnë kriteret. Ekziston një formular që fotografët mund ta plotësojnë nëse dëshirojnë të bëhen shitës në të ardhmen, por kandidatët duhet të jenë anëtarë të Flickr Pro dhe duhet të jetojnë në SHBA. Përtej kësaj, është e paqartë se cilat janë kriteret e Flickr për miratim dhe përfshirje.

“Printimet tuaja do të vijnë nga Bay Photo, një laborator profesionist i vendosur në Santa Cruz, Kaliforni, dhe ato dërgohen në të gjithë botën”, shkruan Flickr në blogun e tij. "Ne ofrojmë printime letre, dekorime muri dhe foto tavoline në një gamë të gjerë madhësish."

Për të porositur një printim, përdoruesit mund të shkojnë në vitrinën e re "Print Shop". Atje, ata mund të zgjedhin një foto nga një artist pjesëmarrës, të klikojnë ikonën e karrocës së blerjeve në këndin e djathtë poshtë imazhit dhe të zgjedhin cilat cilësime preferojnë përpara se të blejnë artin. Blerësit e printimeve nuk kanë nevojë të jenë gjithashtu anëtarë të Flickr për të bërë një blerje. Vitrina sjell një sërë opsionesh, por nuk duket se ofron një veçori kërkimi nëse dikush kërkon diçka specifike.

Ka një sërë opsionesh, nga arti më i vogël i tavolinës deri te printimet e mëdha të murit. Ekzistojnë gjithashtu opsione letre, kanavacë, druri dhe metali. Secili vjen me opsione të shumta përmasash. Ndërfaqja do t'ju tregojë gjithashtu se si do të pritet imazhi nëse dimensionet nuk përshtaten. Vendndodhja e prerjes gjithashtu mund të përshtatet përpara përfundimit të blerjes.

Flickr ka punuar në mënyra për ta bërë ofertën e produktit më të dëshirueshëm gjatë viteve të fundit. Shtimi i një dyqani printimi e bën Flickr të kalojë një linjë mjaft unike midis një rrjeti social dhe një uebsajti personal dhe u ofron fotografëve një mënyrë tjetër për të provuar të fitojnë para nga arti i tyre.

Ndërsa tani është jashtëzakonisht i kufizuar, nëse ka sukses me shitësit e tij të vegjël të miratuar, Flickr ndoshta do ta zgjerojë programin për më shumë përdorues.

No comments yet
Search